Guasha voor paarden

Guasha mens & paard

Guasha therapie voor paarden:

 

Gezondheid en het geestelijke en lichamelijke welzijn van mens en paard is van essentieel belang voor een goede samenwerking.

 

Door de schraaptherapie Guasha ontstaat er een betere doorbloeding en Qi-stroming in het lichaam, dit zijn twee belangrijke factoren voor het hebben van een gezond lichaam. Guasha therapie is voor honderden ziekte en klachten inzetbaar.

 

Het paard is anatomisch niet gemaakt om de mens te dragen, omdat wij willen rijden is het onze taak het paard zo goed mogelijk te trainen en te verzorgen zodat hij deze wens kan voldoen.

 

Het lichaam van een paard is, net als bij de mens, onderhevig aan ‘afvalstoffen’ en ‘toxines’, vaak ook veroorzaakt door “trauma’s” van buitenaf, welke tot blokkades kunnen leiden. Blokkades die een verminderde doorstroming van Qi en Bloed met zich meebrengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guasha kan bij paarden preventief worden ingezet, al als veulen lopen paarden nogal eens fysieke blokkades op door bijv te spelen met andere paarden, mee gaan op de trailer, “standje” krijgen van zijn moeder etc.

 

Deze fysieke blokkades kunnen die vaak onbekend zijn kunnen voor het jonge paard een prettige start in de weg staan.

 

Het is dan ook aan te raden om een jong paard voor het beleren na te kijken en te behandelen met Guasha om zoveel mogelijk stress en compensatie te voorkomen.

 

Paarden die klachten hebben uiten dat vaak in hun gedrag. Ze worden zenuwachtig, boos of bang. Ze gaan rennen of staken. Dit zijn meestal symptomen dat het paard last heeft van fysieke of mentale blokkades of een combinatie van deze.

 

Door Guasha gaat het lichaam meer ontspannen, er komt een betere doorbloeding en Qi-stroming op gang. Dit heeft uitwerking op de spieren, maar ook op mentaal gebied. Wanneer het paard kan ontspannen kan er gewerkt worden aan een betere verstandhouding tussen mens en paard.

 

Guasha en paardensport:

 

Guasha helpt het lichaam sneller herstellen na zware inspanningen en beter te ontwikkelen. Voor wedstrijdpaarden is dit van essentieel belang.

 

Meer bewegingsvrijheid, minder pijn, betere doorbloeding, stimuleren van de orgaanfuncties, betere prestaties.

 

Paarden kunnen zich goed openstellen voor de Guasha, ze kunnen er erg door veranderen. Guasha is een hele natuurlijke manier om klachten te verminderen. In de natuur schrapen paarden zich aan bomen, stenen en grond en soms elkaar.

 

Guasha is geschikt voor alle paarden, jong en oud met of zonder klachten / problemen voor een gezond leven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bron: Human and Horse Academy, Greetje Hakvoort

 

 

Copyright © All Rights Reserved